luni, 21 martie 2011

Ciocolata





Patria ciocolatei, precum si a copacului de cacao este America Centrala si de Sud. Timp de sute de ani, indienii consumau ciocolata sub forma de bautura- ei amestecau boabele prajite si macinate cu apa, iar apoi adaugau in ea chili.
Primele mentiuni despre cacao dateaza din anul 1000 in manuscrisele pictate, gasite in Mexic.

Cristofor Columb este primul european care a descoperit boabele de cacao, in al patrulea voiaj al sau in America. El a observat ca bastinasii preparau din ele o bautura delicioasa. Pentru Columb, insa, boabele de cacao nu reprezentau un interes deosebit, el fiind preocupat de cautarea drumului spre Indii. Astfel, abia in 1528, datorita lui Fernando Cortés
primele boabe de cacao ajung in Europa, la curtea regelui Spaniei.

Exista numeroase mituri care se refera la faptul ca ciocolata ingrasa, dar exista si lucruri benefice.

Aceasta mareste tonusul pielii- in cacao se gaseste vitamina E, un antioxidant care incetineste imbatranirea pielii. Industria cosmetica utilizeaza praful de cacao ca ingredient pentru masti faciale sau corporale, sapunuri si geluri de dus pentru o piele mai catifelata.
Ciocolata nu ingrasa- nutritionistii considera ca un consum de doua tablete de ciocolata pe zi este rezonabil. Este important sa nu se faca abuz.
Ciocolata este o sursa de energie substantiala- 100 de grame de ciocolata aduce in medie 450- 500 de calorii.
Ciocolata iti da o senzatie de placere- ridica nivelul de endorfine.

1 comentarii:

Masaj erotic Brasov spunea...

Sunt in post acum,ca ce as mai fi devorat o mare ciocolata.

Trimiteți un comentariu

 


Design by: Pocket